Στενή συνεργασία με τους δικηγόρους των Χανίων για τα προβλήματα του νομικού κόσμου

Στενή συνεργασία με τους δικηγόρους των Χανίων για τα προβλήματα του νομικού κόσμου

Σημαντικά θέματα που απασχολούν το νομικό κόσμο και στα Χανιά συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λιονάκης και τα μέλη του Δ.Σ., Νίκος Γιακουμάκης, Μαρικίτα Καλογεράκη, Νίκος Ποντικάκης και Άρτεμις Χριστοπούλου.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τον κ. Διγαλάκη κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας και την υποστήριξη που παρείχε στον Δικηγορικό Σύλλογο με άμεσες ενέργειες όποτε του ζητήθηκε.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

– Το κτηριακό και η ανάγκη άμεσης σύγκλισης απόψεων για το νέο δικαστικό μέγαρο Χανίων ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, όπως έγινε ήδη στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Ψηφιοποίηση διαδικασιών για την επιτάχυνση και την παρακολούθηση της πορείας των δικαστικών υποθέσεων.

Ο κ. Διγαλάκης σημείωσε ότι “κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας είχα μία πολύ στενή συνεργασία με τους δικηγόρους των Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό, όταν συνέταξαν μία «μεταβατική ρύθμιση για δικαιοπραξίες εμπράγματων και ενοχικών δικαιωμάτων» σε παραμεθόριες περιοχές και μου την έστειλαν, έκρινα ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και προχώρησα θεσμικά στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους. Πράγματι η μεταβατική αυτή ρύθμιση συμπεριελήφθη ως άρθρο 95 στο νόμο 5007/2022. Θέλω να πιστεύω ότι και μετά τις εκλογές θα αντιμετωπίσουμε, ξανά από κοινού, και άλλα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό της «Νομικής Βοήθειας», που απασχολεί κυρίως τους νέους δικηγόρους”.