100% ψέματα για 1% παραπάνω

100% ψέματα για 1% παραπάνω

Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί αφίσες που συγκρίνουν, ανά την επικράτεια, υποψηφίους του ΚΚΕ με υποψηφίους άλλων κομμάτων. Στο πλαίσιο αυτής της “εκστρατείας” δεν λείπουν και τα Χανιά, καθώς κυκλοφόρησε αφίσα με φωτογραφία μου, η οποία αντιπαραθέτει το έργο μου ως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με κάποιες θέσεις υποψηφίου του ΚΚΕ.

Καθώς η αφίσα αυτή είναι γεμάτη από ανακρίβειες και ψέματα σε ό,τι με αφορά, οφείλω να υπενθυμίσω στους πολίτες των Χανίων τα εξής:

– Ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με τους συνεργάτες μου αναδείξαμε το θέμα της φοιτητικής στέγης σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν το ΚΚΕ, διά των φοιτητικών του παρατάξεων, ζητούσε επιδόματα και ενοικίαση ξενοδοχείων για τη στέγαση των φοιτητών, εμείς προχωρήσαμε σε ένα επιθετικό πρόγραμμα κατασκευής νέων φοιτητικών εστιών στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Εκπονήσαμε μελέτες, αναζητήσαμε και βρήκαμε χρηματοδότηση 9 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δημοπρατήσαμε με επιτυχία και ξεκίνησε η κατασκευή 180 διαμερισμάτων, η οποία έχει ολοκληρωθεί και πλέον στις εστίες του Πολυτεχνείου στεγάζονται δωρεάν όλοι οι φοιτητές που έχουν οικονομική ανάγκη.

– Ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχωρήσαμε ΣΔΙΤ με κατασκευή φοιτητικών εστιών στα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο και Κρήτης. Εισηγήθηκα ένα μαζικό πρόγραμμα κατασκευής φοιτητικών εστιών σε όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια, το οποίο έχει πλέον δρομολογηθεί, με κατασκευή 10.000 κλινών σε φοιτητικές εστίες, κυρίως σε περιφερειακά πανεπιστήμια.

– Στην Κίσαμο, συνδικαλιστές και άλλοι αμφισβητούσαν την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιριακού συγκροτήματος για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου, ενώ αποδέχονταν την παραμονή των μαθητών σε ένα επικίνδυνο σχολείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως επισήμανε και η έκθεση αυτοψίας του κλιμακίου που επιθεώρησε το συγκρότημα μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου 2019. Τους απαντάμε ότι πλέον οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, η προέγκριση της οικοδομικής άδειας έχει εκδοθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση η Κίσαμος αποκτά νέο, σύγχρονο συγκρότημα για τα Λύκειά της.

Είναι απολύτως θεμιτό να διεκδικεί το ΚΚΕ την έδρα στα Χανιά. Είναι, όμως, απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο, στην προσπάθειά του αυτή είτε να χρησιμοποιεί (αν το ΚΚΕ δημιούργησε την αφίσα) είτε να ανέχεται (σε αντίθετη περίπτωση) χοντροκομμένα ψέματα και ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να παραπληροφορήσει τους πολίτες, μήπως και καταφέρει να πετύχει τον στόχο του. Ψέματα, που, σε κάθε περίπτωση, όταν με αφορούν, δεν (θα) μένουν αναπάντητα».