Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα είναι καταστροφική

Με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας “απέναντι σε μία Κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αταλάντευτα στην πρόοδο και στη σταθερότητα” ο κ. Τσίπρας “επιχειρεί να αποδράσει από τα αδιέξοδα του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ”, επισήμανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Περισσότερα

Συμφωνία ελληνικής και γαλλικής κυβέρνησης για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές

Συμφωνία ελληνικής και γαλλικής κυβέρνησης για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές

Το περιεχόμενο της σημαντικής Συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής κυβέρνησης για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές συζητήσαμε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω.

Περισσότερα

Παρέμβαση – πρόταση Β. Διγαλάκη στη Βουλή για ταχύτερη λύση στο πρόβλημα άρδευσης της Κισάμου

Παρέμβαση – πρόταση Β. Διγαλάκη στη Βουλή για ταχύτερη λύση στο πρόβλημα άρδευσης της Κισάμου

Την επίσπευση κατασκευής των δικτύων άρδευσης στον Δήμο Κισάμου για την αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της πηγής Κολενίου ζητά ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, με ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Περισσότερα

Χαώδης η διαφορά των αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο προϋπολογισμός του 2023 «είναι ένας προϋπολογισμός ευθύνης και ανάπτυξης με έντονο κοινωνικό πρόσημο», τόνισε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, κατά την ομιλία του, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Περισσότερα

Εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» επιδιώκει να εξασφαλίσει την αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφάλειας, εντός του συνταγματικού πλαισίου και στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών, επισήμανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Περισσότερα

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για ενιαία ενίσχυση κτηνοτρόφων και πρόγραμμα «Νέων Γεωργών»

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για ενιαία ενίσχυση κτηνοτρόφων και πρόγραμμα «Νέων Γεωργών»

Σε δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021 στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και για την αύξηση των πιστώσεων στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» στην Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης στοχευμένων αποφάσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής ουσιαστικής και πολύπλευρης στήριξης του πρωτογενή τομέα, που εφαρμόζει έμπρακτα και σε σταθερή βάση η σημερινή κυβέρνηση.

Περισσότερα

Υπάρχει η δυνατότητα να διατηρηθούν εξαθέσια τα δημοτικά σχολεία της υπαίθρου

Την ευελιξία του θεσμικού πλαισίου ως προς το γεγονός ότι για τα εξαθέσια σχολεία και κάτω, δεν καθορίζεται ελάχιστος αριθμός μαθητών, ανέδειξε ο βουλευτής Χανίων ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης στη σημερινή συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή. Ο κ. Διγαλάκης δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε μέσο πίεσης μέσω συναντήσεων και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να διευθετηθεί το θέμα των λειτουργικών θέσεων στα σχολεία της υπαίθρου. Επισήμανε ότι το εν λόγω ζήτημα αφορά όλη την επικράτεια και παρέθεσε ειδικότερα στοιχεία για τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Περισσότερα

Οι μεθοδικές προσπάθειες για τον επαναπατρισμό σημαντικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα φέρνουν αποτελέσματα

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά για τον επαναπατρισμό στη χώρα μας αρχαιοτήτων πολύ μεγάλης αξίας, επισήμανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.), με το οποίο επιτυγχάνεται η επιστροφή στην Ελλάδα συλλογής ιδιώτη συλλέκτη που αποτελείται από 161 αρχαιότητες, πολλές από τις οποίες αποτελούν εξαιρετικά σπάνια ή ακόμα και παγκοσμίως μοναδικά δείγματα της τέχνης και της τεχνικής του Κυκλαδικού Πολιτισμού της 3ης προχριστιανικής χιλιετίας.

Περισσότερα

Να ξαναδούμε τη νομοθεσία για τα τροχαία, χάνονται συνεχώς νέοι άνθρωποι

Να ξαναδούμε τη νομοθεσία για τα τροχαία, χάνονται συνεχώς νέοι άνθρωποι

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να ξαναδεί τη νομοθεσία και τις ποινές για τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα ως προς το αυστηρότερο, τόνισε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, με θέμα «Άμεσες προτεραιότητες για τον περιορισμό των τροχαίων».

Περισσότερα

Κλιματικός Νόμος: Προτάσεις για αξιοποίηση των ΑΠΕ από πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Η λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής ασφάλειας δεν είναι ο λιγνίτης. Η λύση είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η μετάβαση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται και με την κατεύθυνση της αποκέντρωσης σε μικρότερες και περισσότερες μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης από πολίτες και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι για εμπόριο ρεύματος, αλλά για να καλύψουν τις δικές τους ενεργειακές ανάγκες και να αποκομίσουν οι ίδιοι τα οικονομικά οφέλη», τόνισε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας την Τετάρτη 25 Μαΐου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

Περισσότερα