Τα ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών εκσυγχρονίζουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Τα ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών εκσυγχρονίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και τους δίνουν τα εφόδια για να γίνουν ανταγωνιστικά στον 21ο αιώνα, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου, πριν τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας.

Περισσότερα

Δημοκρατική και διαφανής επιλογή η ηλεκτρονική ψηφοφορία, έχει αποφανθεί το ΣτΕ

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις πρυτανικές εκλογές είναι η πλέον δημοκρατική και διαφανής επιλογή, που διασφαλίζει πλήρως το αδιάβλητο και διευκολύνει τη συμμετοχή, τόνισε χθες ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα που την απορρίπτουν κινδυνολογίες οργουελικής σύλληψης.

Περισσότερα

Β. Διγαλάκης: «Το έργο μας για την ενδυνάμωση και την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων συνεχίζεται με πρόγραμμα και συνέπεια»

Τους τρεις βασικούς άξονες των επικείμενων αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Περισσότερα

Πρώτη προτεραιότητα τα σχολεία στην Κίσαμο

Πρώτη προτεραιότητα τα σχολεία στην Κίσαμο

Την πορεία υλοποίησης τόσο της προσωρινής, όσο και της οριστικής λύσης για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου είχε την ευκαιρία να εξετάσει, εκ του σύνεγγυς, σήμερα, Σάββατο 30 Μαΐου, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης.

Περισσότερα

Συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2020» 

Συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2020» 

Την Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2020». Αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να απομείνει το 2o βραβείο, ενώ το 1ο και το 3ο απονεμήθηκαν από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt αντίστοιχα.

Περισσότερα