Συνάντηση Διγαλάκη και Χιωτάκη με Πέτσα για έργα υποδομών του Δήμου Σφακίων

Συνάντηση Διγαλάκη και Χιωτάκη με Πέτσα για έργα υποδομών του Δήμου Σφακίων

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχαν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στην Αθήνα, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης με τον δήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και είχε ως κύριο αντικείμενο σημαντικά έργα, τα οποία έχει υποβάλλει προς χρηματοδότηση ο Δήμος.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός και η πρόοδος συμβασιοποίησης έργων ύδρευσης του Δήμου Σφακίων που έχουν μεταφερθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Τα έργα αυτά αφορούν τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης 1) Ασφένδου και Αράδαινας, 2) Ασκύφου και 3) Φραγκοκάστελλου με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προτάσεις έργων οδοποιίας που έχουν κατατεθεί από το Δήμο Σφακίων προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης“.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε την ιδιαιτερότητα του Δήμου Σφακίων, η οποία καθιστά καθοριστική την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων.

Ο κ. Πέτσας ανταποκρίθηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου με το Δήμο Σφακίων προκειμένου τα σχεδιαζόμενα έργα να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.