Συνάντηση Β. Διγαλάκη με Ν. Καλογερή και Γ. Μυλωνάκη για το νέο σχολικό συγκρότημα της Κισάμου 

Συνάντηση Β. Διγαλάκη με Ν. Καλογερή και Γ. Μυλωνάκη για το νέο σχολικό συγκρότημα της Κισάμου 

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, μετά την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος για το νέο σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Δεκέμβριο του 2021, επισκέφθηκε την Κίσαμο την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία όλο αυτο το διάστημα με κοινό στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισάμου, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Διγαλάκης αρχικά ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη για τα αποτελέσματα συναντήσεων και επαφών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εκπόνηση των μελετών του νέου κτιριακού συγκροτήματος. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Διγαλάκης συναντήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, με τον οποίο συνεργάζονται στενά προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν. Παράλληλα, είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Α.Ε. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της ΚΤΥΠ Α.Ε. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Διγαλάκης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών του νέου κτιριακού συγκροτήματος από την ΚΤΥΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει παράλληλα με το έργο της κατεδάφισης του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα και να είναι εφικτή η ένταξη της κατασκευής του νέου συγκροτήματος στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης.