Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Χανίων

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η τοποθέτηση, στην Κίσαμο, των προκατασκευασμένων αιθουσών, που θα αποτελέσουν την προσωρινή λύση στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της περιοχής, έως ότου ανεγερθεί το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Πρόκειται για αίθουσες με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, εμβαδού 36 τ.μ. καθεμία από αυτές, με κλιματιστικά και αντικεραυνική προστασία.

Τα κοντέινερ, που έχουν τοποθετηθεί παραπλεύρως, είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ν’ αποτελέσουν χώρους διδασκαλίας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη. Επομένως, όσα λέγονται και γράφονται περί του αντιθέτου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε ένας αγώνας δρόμου για την έγκαιρη τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κισάμου, την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. και την ανάδοχο εταιρεία, για την άριστη συνεργασία που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μία αναγκαία προσωρινή λύση. Παράλληλα, εργαζόμαστε για τον μεγάλο στόχο, τη μόνιμη λύση, που είναι ν’ αποκτήσει η Κίσαμος, το ταχύτερο δυνατόν, ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα. Όπως έχω επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, σε αυτή την κατεύθυνση, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζονται με τον Δήμο Κισάμου για την έγκρισή του κτιριολογικού προγράμματος και στη συνέχεια την προετοιμασία των μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Φωτογραφίες από τις νέες εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Κισάμου στην περιοχή Μαύρος Μώλος

 

Φωτογραφίες από τις νέες εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Κισάμου

Συνέντευξη του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Χανίων, στην εκπομπή ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ με την Κατερίνα Πολύζου.

Τη συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.