Στη ΔΕΥΑΧ ο Βασίλης Διγαλάκης: Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό

Στη ΔΕΥΑΧ ο Βασίλης Διγαλάκης: Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων και το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ των ΟΤΑ Ν. Χανίων είχε ο Βασίλης Διγαλάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του προέδρου της Επιχείρησης, δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, έγινε ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα έργων που είτε υλοποιεί είτε σχεδιάζει, το επόμενο χρονικό διάστημα, η ΔΕΥΑΧ, η οποία αποτελεί, εδώ και χρόνια, μία από τις καλύτερες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Διγαλάκης συνεχάρη τους εργαζόμενους της Επιχείρησης για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΧ αξιοποιεί μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία για την εκτέλεση αναγκαίων έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού των δικτύων της.

Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορά και τη διαχείριση του νερού, με τον κ. Διγαλάκη να σημειώνει ότι κατανοεί τις ενστάσεις των εργαζομένων, αλλά η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης δεν οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή του, καθώς το νερό ήταν, είναι και θα παραμένει δημόσιο αγαθό.

“Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται. Τη διαχείρισή του θα συνεχίσουν να την έχουν οι φορείς που την κάνουν και σήμερα. Ο σκοπός του νομοσχεδίου που ψηφίσαμε ήταν να υπάρξει ένας εξορθολογισμός. Σε όλη τη χώρα έχουμε γύρω στους 300 φορείς που παρέχουν νερό ύδρευσης και άρδευση. Κάποιοι, όχι μόνο δεν δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία για έλεγχο, όπως όφειλαν να κάνουν, αλλά κοστολογούν τελείως διαφορετικά το νερό με αποκλίσεις από 20% μέχρι 200%. Αυτό σημαίνει ότι και νερό χάνεται και καταλήγει να είναι πιο ακριβό προς τους πολίτες. Αυτά τα προβλήματα έρχεται να αντιμετωπίσει η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης”, δήλωσε ο κ. Διγαλάκης.