Ιδανικός τόπος τα Χανιά για να «ανθίσουν» οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Ιδανικός τόπος τα Χανιά για να «ανθίσουν» οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, το περασμένο τριήμερο, στο Ενετικό Λιμάνι, επισκέφθηκε ο Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης ξεναγήθηκε στα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μια σειρά από δράσεις και δραστηριότητες που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν των Χανίων, δίνοντάς του μία δυναμική με πολλά περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης ειδικά τους μήνες που δεν καταγράφεται ο μεγάλος όγκος επισκεπτών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Διγαλάκης σημειώνει: «Οι συμμετοχές στο 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών αποδεικνύουν ότι η “μαγιά”, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό και τις προτεινόμενες δραστηριότητες, υπάρχει και είναι ενδιαφέρουσα. Δεν θα κουραστώ να εργάζομαι για να καταστούν τα Χανιά, η Κρήτη συνολικά, ένας προορισμός “άνθησης” των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δώδεκα μήνες τον χρόνο. 

Προφανώς απαιτείται βελτίωση κάποιων υποδομών και ήδη, τα τελευταία χρόνια, γίνονται – σχεδιάζονται σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση (ΒΟΑΚ, δρόμος σύνδεσης Αεροδρομίου Χανίων με ΒΟΑΚ και Λιμάνι Σούδας, Σταθμός Επιβατών Λιμένα Σούδας, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά). 

Πρώτη προϋπόθεση, όμως, είναι η συνδεσιμότητα, οι απευθείας διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις από και προς το Αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”, ζήτημα για το έχω ήδη καταθέσει δημόσια συγκεκριμένες προτάσεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παροχή κινήτρων, οριζόντια, προς όλους τους αερομεταφορείς και μόνο εφόσον αυτοί επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους αύξησης του αριθμού των επιβατών/επισκεπτών, πληρότητας (Load Factor) και συχνότητας των πτήσεων. Η υλοποίηση αυτών των προτάσεων είμαι βέβαιος ότι θα φέρει, σταδιακά, τα επιθυμητά αποτελέσματα».