Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε πολιτικές και ανθρώπους

Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε πολιτικές και ανθρώπους

“Από τους πολίτες των Χανίων, τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες, ζητώ κατ’ αρχάς να αξιολογήσουν το έργο και την προσφορά μου στον κοινό μας τόπο. Να με κρίνουν, με βάση όλα όσα έκανα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια”, αναφέρει σε συνέντευξή του στο kriti24.gr, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

Πόσο κρίσιμη είναι η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου; Τι σηματοδοτεί για την πορεία της χώρας;

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είναι από τις πλέον κρίσιμες των πολλών τελευταίων ετών, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί αν η χώρα μας θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά, με γνώση και τόλμη, ή αν θα επιστρέψει στην αβεβαιότητα, σε μία πορεία χωρίς «πυξίδα» και σχέδιο, που όλοι θυμόμαστε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. Για τον λόγο αυτόν η Νέα Δημοκρατία ζητά από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αξιολογήσουν το έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να της δώσουν εντολή να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα μπροστά, με σταθερότητα.

Στις 21 Μαΐου, επιλέγουμε πολιτικές και ανθρώπους. Το κρίσιμο δίλημμα είναι απλό: Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, να πηγαίνουμε μπροστά προς μία Ελλάδα πιο ισχυρή, με καλύτερους μισθούς ή θα ξαναγυρίσουμε σε μία εποχή υψηλών φόρων, υψηλών εισφορών, μιζέριας και αβεβαιότητας; Θα εξακολουθούμε να μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές στην Ευρώπη ή θα ξαναπάμε στην Ευρώπη ως επαίτες, να παρακαλούμε και να είμαστε ουσιαστικά ο αποδιοπομπαίος τράγος; Θα εξακολουθούμε να έχουμε μία πατρίδα ισχυρή, η οποία φυλάει τα σύνορά της και περιορίζει την παράνομη μετανάστευση ή θα ξαναγίνουμε «ξέφραγο αμπέλι», όπως ήμασταν το 2015 όταν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν από την πατρίδα μας; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα και να χτίζουμε τις αμυντικές μας συμφωνίες με φίλες χώρες ή θα κάνουμε αναζητήσεις τριτοκοσμικές, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο ουσιαστικά την ίδια την υπόσταση της εθνικής μας κυριαρχίας; Πιστεύω ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επιλέξουν τον δρόμο της προόδου και της προκοπής και όχι την επιστροφή στο καταστροφικό παρελθόν και θα τιμήσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ προκειμένου να συνεχίσει, με ισχυρή εντολή, στο τιμόνι της χώρας.

 Σε επίπεδο Νομού ο στόχος που έχουν βάλει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ είναι η πρώτη θέση. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος αυτός, δεδομένου ότι, ποτέ στο παρελθόν η ΝΔ δεν έχει έρθει πρώτο κόμμα στα Χανιά;

Πάντα υπάρχει πρώτη φορά. Προφανώς σε μία εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοδική πορεία της ΝΔ στα Χανιά, που ξεκίνησε το 2019, όταν λάβαμε 34% στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό μας συγκριτικά με το 2015, θα συνεχιστεί τέσσερα χρόνια αργότερα. Πιστεύουμε ότι οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες θα αξιολογήσουν θετικά τόσο το συνολικό έργο της Κυβέρνησης, όσο και το προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Χανιά, καθώς και τη δική μας παρουσία και συνεισφορά ως Βουλευτών για μια σειρά από έργα, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τις υποδομές του τόπου μας, αντιμετωπίζουν προβλήματα και δίνουν νέα προοπτική. Πιστεύω -και το έχω πει και κατά το πρόσφατο παρελθόν- ότι δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια περίοδος ανάπτυξης για τα Χανιά τα τελευταία αρκετά χρόνια. Αυτή η πορεία αξίζει να συνεχιστεί. Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η εκπροσώπηση του Νομού Χανίων την επόμενη μέρα, προκειμένου να συνεχιστεί ο δρόμος της διεκδίκησης, των αποτελεσμάτων και των έργων.

Προφανώς ο προσωπικός σας στόχος και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η επανεκλογή σας. Γιατί πιστεύετε πως οι πολίτες πρέπει να σας στείλουν ξανά στη Βουλή;

Από τους πολίτες των Χανίων, τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες, ζητώ κατ’ αρχάς να αξιολογήσουν το έργο και την προσφορά μου στον κοινό μας τόπο. Να με κρίνουν, με βάση όλα όσα έκανα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό, άλλωστε, στις καθημερινές μου επαφές με πολίτες κάθε ηλικίας, στην πόλη και στην ενδοχώρα, πέραν του κυβερνητικού έργου, που είναι πολύπλευρο και σημαντικό, παρουσιάζω και τον προσωπικό μου απολογισμό, τόσο ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, όσο και ως Βουλευτής. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, στάθηκα με ειλικρίνεια δίπλα στους πολίτες, χωρίς αγκυλώσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έβαλα συγκεκριμένους στόχους για τα Χανιά και εργάστηκα με συνέπεια για την επίτευξή τους. Οδηγός μου ήταν και παραμένει η αγάπη μου για τον τόπο και η τεχνογνωσία μου ως ακαδημαϊκός. Αυτά καταθέτω και καλώ τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να συνεχίσουμε μαζί, ανανεώνοντας την ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που μαζί «χτίσαμε» το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχα την τιμή να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 Κάνοντας αυτόν τον απολογισμό της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, ποιους θεωρείτε ως σταθμούς στη θητεία σας;

 Η θητεία μου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Αποκαταστήσαμε την ακαδημαϊκή ελευθερία με την κατάργηση του ασύλου ανομίας. Δώσαμε πίσω στα πανεπιστήμια χώρους που ήταν κατειλημμένοι για χρόνια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου. Προχωρήσαμε στην ίδρυση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε να υπάρχει επιτέλους στρατηγικός σχεδιασμός στην Ανώτατη Εκπαίδευση και οι χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια και με αξιολόγηση. Μειώσαμε τη γραφειοκρατία στη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων, ενισχύσαμε την εξωστρέφεια με το νέο πλαίσιο για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα και τις συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια, ώστε να κάνουμε τη χώρα μας εκπαιδευτικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξορθολογίσαμε το πλαίσιο μετεγγραφών και διαχειριστήκαμε την πανδημία, καταφέρνοντας να λειτουργήσουν ομαλά τα πανεπιστήμια την περίοδο του lockdown και να μη χάσει εξάμηνο κανένας φοιτητής.

Στα Χανιά οι πρωτοβουλίες που έχουν πιο προσωπικό μου αποτύπωμα είναι το Δίκτυο Πειραματικών Σχολείων στα Χανιά για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, το «Study in Crete» για να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές να σπουδάσουν στην Κρήτη και στα Χανιά, η κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου, η αναβάθμιση της χωρητικότητας με περισσότερες πτήσεις στο Αεροδρόμιο Χανίων, η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Ήταν μια πολύ παραγωγική τετραετία, ωστόσο έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να βαδίσουμε και γι’ αυτό παραμένω σε δημιουργική εγρήγορση, καθώς η ευθύνη να εκπροσωπείς τα Χανιά και τους συμπολίτες σου είναι μεγάλη.

Πώς κρίνετε τη μέχρι τώρα πορεία του προεκλογικού σας αγώνα και την επαφή σας με τους πολίτες; Τι πιστεύετε ότι θέλουν από ένα βουλευτή του τόπου τους;

Η επαφή με τους πολίτες είναι μια πολύτιμη διαδικασία αμφίδρομης επικοινωνίας, συνεπώς φρόντισα να τη διατηρήσω ενεργή καθόλη την προηγούμενη τετραετία. Είναι αυτονόητο ότι στη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου οι επαφές πολλαπλασιάζονται. Επιλογή μου ήταν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσα να υπάρχει μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τους ανθρώπους του τόπου μας. Ήμουν εκεί όχι μόνο για να μιλήσω, αλλά και για να ακούσω. Για να γίνει διάλογος, να απαντήσω σε ερωτήματα. Οι πολίτες ζητούν ειλικρίνεια. Να τους κοιτάζεις στα μάτια και να ξέρουν ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν. Να τους λες τα πράγματα με το όνομά τους. Το «ναι», να είναι «ναι» και το «όχι», να είναι «όχι». Θέλουν επίσης να βλέπουν τον βουλευτή που εμπιστεύτηκαν, ψηφίζοντας τον, να εργάζεται για την προκοπή του τόπου, να είναι παρών, να δίνει «μάχες» για την εκλογική του περιφέρεια και να προσπαθεί να τις κερδίζει.

 Για ποιους στόχους που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα αγωνιστείτε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, εάν εκλεγείτε ξανά βουλευτής;

Οι στόχοι που έχω θέσει είναι συγκεκριμένοι. Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου να γίνει η Κρήτη, τα Χανιά, εκπαιδευτικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στον τουρισμό, βασική προτεραιότητα είναι να αυξήσουμε την προσβασιμότητα του Νομού μας μέσω του Αεροδρομίου και του Λιμανιού, και να δούμε και άλλες μορφές τουρισμού. Άρα χρειάζεται πολιτική παροχής κινήτρων οριζόντια σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες για να προσθέσουν νέους προορισμούς και για να επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους όλο τον χρόνο.

Επιπλέον στόχοι είναι η -χωρίς άλλες καθυστερήσεις- δρομολόγηση της συνολικής αντιμετώπισης του σύνθετου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών, η αναβάθμιση του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, η περαιτέρω ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η αποκατάσταση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του νέου σχολικού κτηρίου που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου.

Στους στόχους και στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας είναι και ο πρωτογενής τομέας. Είχαμε τη μεγάλη επιτυχία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της χρηματοδότησης που πέτυχε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, περίπου 20 δισ. ευρώ. Αυτή η ΚΑΠ είναι μια ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα χρήματα, καθώς σταδιακά θα υπάρξει μια στροφή από ενισχύσεις προς επενδύσεις. Αν η χρηματοδότηση αυτή χρησιμοποιηθεί σωστά, με νέες τεχνολογίες για μία πιο αποδοτική καλλιέργεια, με την πράσινη μετάβαση προς το μηδενικό αποτύπωμα του άνθρακα, με τη βιολογική καλλιέργεια, με τις ομάδες παραγωγών, τότε ο πρωτογενής τομέας θα γίνει βιώσιμος στην Κρήτη και οι παραγωγοί μας θα πετύχουν τις τιμές που αξίζουν στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας.

 Υπάρχουν παράπονα για ελλείψεις ή καθυστερήσεις σε έργα υποδομής, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Πιστεύετε πως οι πολίτες των Χανίων, με βάση όσα έχουν γίνει αλλά και όσα θα έπρεπε να γίνουν θα αξιολογήσουν θετικά το έργο της κυβέρνησης; Η ΝΔ υλοποίησε όσα υποσχέθηκε στους πολίτες των Χανίων, πριν από τέσσερα χρόνια; Απολογιστικά είστε ικανοποιημένος με όσα έκανε η κυβέρνησή σας για τον τόπο;

Ας δούμε τι έγινε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, πολύ περιληπτικά. Εκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν στους Δήμους για τη χρηματοδότηση μικρών και μεγάλων έργων, προχωρά ο ΒΟΑΚ, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Χανιά – Κίσαμος, έχουμε θετικές εξελίξεις για τον δρόμο σύνδεσης του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και το Λιμάνι Σούδας, δρομολογήθηκε η κατασκευή του διπλού φράγματος Σεμπρωνιώτη μέσω ΣΔΙΤ, σειρά λιμενικών έργων είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα στα περισσότερα λιμάνια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Η τελευταία θετική εξέλιξη αφορά στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου, που κατέληξε στον Δήμο Χανίων, μετά από προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είμαι ικανοποιημένος, αν σκεφτούμε ότι όλα αυτά έγιναν παράλληλα με την αντιμετώπιση σειράς πρωτοφανών κρίσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν όλα, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις ή καθυστερήσεις. Υπήρξε ξεκάθαρη πρόοδος όμως. Έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα μπροστά. Ο δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε είναι μακρύς και είναι βέβαιο ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και δυσκολίες. Όμως «το νερό έχει μπει στο αυλάκι» και τα επόμενα χρόνια τα Χανιά θα αποκτήσουν μια σειρά από σημαντικές υποδομές που έχουμε ανάγκη ως πολίτες.

 Η υγεία θεωρείται και είναι το υπέρτατο αγαθό. Πόσο ικανοποιημένος είστε με το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας στα Χανιά; Είναι δίκαιη η κριτική που ασκείται τόσο από τους υγειονομικούς όσο και από τους πολίτες για την εικόνα του Νοσοκομείου αλλά και εν γένει για τις υπηρεσίες υγείας στο νομό; Τι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει και τι επιπλέον πρέπει να  γίνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

Το νοσοκομείο Χανίων δεν υστερεί σε σχέση με άλλα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας μας, το αντίθετο μάλιστα, αλλά αντιμετωπίζει και παρόμοια προβλήματα με όλα τα υπόλοιπα. Υπήρξε σημαντική βελτίωση σε θέματα οργάνωσης, υποδομών και εξοπλισμού, όμως, παρά τους διορισμούς, αντιμετωπίζουμε ακόμα πρόβλημα προσωπικού. Επομένως, ας δούμε τι έγινε συνολικά στη χώρα μας στον τομέα της υγείας αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι προβλέπεται στο πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

Αντιμετωπίσαμε τη μεγαλύτερη πανδημία που γνώρισε ο κόσμος εδώ και πολλές δεκαετίες, πολλαπλασιάζοντας τις κλίνες ΜΕΘ και οργανώνοντας από τους πιο υποδειγματικούς εμβολιασμούς. Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την υγεία κατά 1,4 δισ. ευρώ: από 3,8 δισ. ευρώ το 2019 σε 5,2 δισ. ευρώ το 2023 – συνολική αύξηση 37%. Εξασφαλίστηκε 1,5 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, τη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής και 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης. Η έμφαση, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, θα δοθεί στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της περιφέρειας, επομένως και στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας των Χανίων.

Στο μείζον θέμα του προσωπικού, παρά τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων υγειονομικών υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του προσωπικού, ιδιαίτερα του ιατρικού προσωπικού, αυξήθηκαν κατα 10% οι μισθοί του και θεσπίστηκαν ειδικά επιδόματα για εργαζόμενους σε ΜΕΘ, ΕΚΑΒ και απομακρυσμένες περιοχές. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπεται αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους την επόμενη τετραετία.

Όμως, δύο σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας είναι η θέσπιση του δωρεάν προσωπικού γιατρού και το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων. Ο δωρεάν προσωπικός γιατρός και η ενίσχυση των κέντρων υγείας θα αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία μας και τα ΤΕΠ, όπου συχνά οι πολίτες καταφεύγουν για να λάβουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Και βεβαίως, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες με χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είδαμε ότι οι πάνω από 100.000 δωρεάν μαστογραφίες που έγιναν ήδη έσωσαν τη ζωή περισσότερων από 6.000 γυναικών.

Εκτός από την υγεία υπέρτατο αγαθό είναι και η μόρφωση. Πώς αξιολογείτε τον τομέα της Παιδείας στα Χανιά, σε επίπεδο υποδομών και λειτουργίας; Ποιες προτεραιότητες πρέπει να μπουν;

 Γνωρίζετε καλά ότι δίνω πολύ μεγάλη σημασία στα ζητήματα της Παιδείας, για τα οποία, ως ακαδημαϊκός, ως άνθρωπος που υπηρετώ το Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1996, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία. Γι’ αυτό, άλλωστε, μπήκα μπροστά όταν διέκρινα ότι υπάρχει μία ατολμία από τους έχοντες και τις έχουσες τη θεσμική ευθύνη σε τοπικό επίπεδο αναφορικά με την ίδρυση Πειραματικών Σχολείων, κρίνοντας ότι τα Χανιά δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία.

Υπάρχουν σοβαρά θέματα που αφορούν κυρίως τη σχολική στέγη. Νηπιαγωγεία στεγάζονται εδώ και πολλά χρόνια σε ακατάλληλα κτήρια. Μαθητές κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες – και δεν αναφέρομαι μόνο στους μαθητές των Λυκείων της Κισάμου, όπου η λύση αυτή είναι προσωρινή έως ότου ολοκληρωθεί το νέο σύγχρονο σχολικό κτήριο, που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει το ταχύτερο δυνατόν. Δεν είναι εύκολο, γιατί το ζήτημα της σχολικής στέγης απαιτεί ένα συνολικότερο σχεδιασμό και, συχνά, ακόμα και πολυετείς προσπάθειες έως ότου υπάρξουν αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή πρέπει να είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητές μας ως τοπική κοινωνία.

Την ίδια ώρα, με χαρά διαπιστώνω ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεχίζει να αναπτύσσεται, καθώς η νέα Διοίκηση έχει όραμα, στρατηγική, σχέδιο και εργάζεται για τη διαρκή βελτίωση του Ιδρύματος σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά στα θέματα της φοιτητικής στέγης, που σχετίζονται εμμέσως πλην σαφώς με την αναπτυξιακή πορεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο αριθμός των φοιτητικών εστιών αυξήθηκε μετά τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε ως Πρυτανική Αρχή την περίοδο 2013-2017, ωστόσο είναι βέβαιο ότι απαιτείται επιπρόσθετα η κατασκευή σημαντικού αριθμού φοιτητικών κατοικιών σε έκταση ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι νέες κατοικίες θα αποτελέσουν μία μεγάλη «ανάσα» για σημαντικό αριθμό φοιτητών, γιατί θα καλύψουν όχι μόνο τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα εύρεσης στέγης στα Χανιά.

Την συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε και το https://bit.ly/3Idl4z8