Συναντήσεις Βασίλη Διγαλάκη με τους Δημάρχους Χανίων και Αποκορώνου

Συναντήσεις Βασίλη Διγαλάκη με τους Δημάρχους Χανίων και Αποκορώνου

Με τους δημάρχους Χανίων και Αποκορώνου, Παναγιώτη Σημανδηράκη και Χαράλαμπο Κουκιανάκη συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Βασίλης Διγαλάκης.

Στη διάρκεια και των δύο συναντήσεων έγινε συζήτηση για την πορεία των έργων που είτε υλοποιούνται είτε προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την αξιοποίηση σειράς χρηματοδοτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και σημαντικά προγράμματα της Κυβέρνησης της ΝΔ, που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ επισήμανε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έλαβαν σημαντικές χρηματοδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους, τονίζοντας, παράλληλα, ότι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και παραμένει ιδιαίτερα έντονο για τον τόπο καταγωγής του, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αναφορικά με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το οποίο, μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας, κατέληξε οριστικά στον Δήμο Χανίων, με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου.

Ο κ. Διγαλάκης χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία για την οριοθέτηση ενός προσωρινού χώρου στάθμευσης στο πρώην, πλέον, στρατόπεδο Μαρκοπούλου και υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, καθώς το ζήτημα γενικότερα των χώρων στάθμευσης στα Χανιά είναι από τα πλέον κομβικά για τη λειτουργικότητα της πόλης και την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Στη συνάντηση με τον κ. Κουκιανάκη συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τα έργα των βιολογικών καθαρισμών σε Γεωργιούπολη, Καλύβες και Αλμυρίδα, καθώς και το μεγάλο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του ΒΟΑΚ, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη στις 9 Φεβρουαρίου 2023 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το σχεδιαζόμενο έργο προστασίας και ανάδειξης του ποταμού Κοιλιάρη, που προβλέπει την οριοθέτηση – διευθέτηση και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις σε 14 σημεία του ποταμού και των παραποτάμων Κεραμιανού και Αναβρετής. Η σχετική μελέτη, που εκπονήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχει ήδη λάβει τις αναγκαίες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και η συζήτηση του κ. Διγαλάκη με τον Δήμαρχο Αποκορώνου επικεντρώθηκε στην εξεύρεση χρηματοδότησης.

Σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις, ο κ. Διγαλάκης σημειώνει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διαρκώς παρών για τα Χανιά. Η Κυβέρνηση, τα Υπουργεία, κι εμείς, ως Βουλευτές, στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάθε “ώριμη” πρόταση των Δήμων για χρηματοδότηση, κάθε δίκαιο αίτημα και κάθε προτεινόμενο έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, δίνει προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζει πραγματικά τον τόπο μας. Πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια περίοδος ανάπτυξης για τα Χανιά τα τελευταία αρκετά χρόνια. Και αυτό καταδεικνύει το ειλικρινές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Χανιά, η οποία δεν στέκεται ούτε σε κομματικές ταυτότητες, ούτε σε τυχόν ιδεολογικές διαφορές με αυτοδιοικητικά στελέχη, αλλά προτάσσει τη δημιουργία και τη συλλογική προκοπή. Αυτό το έχουν αντιληφθεί οι τοπικοί φορείς των Χανίων, διαπιστώνοντας, κάθε φορά, ότι οι πόρτες των Υπουργείων είναι ανοιχτές».