Εθνική προτεραιότητα η «επένδυση» στην Παιδεία 

Εθνική προτεραιότητα η «επένδυση» στην Παιδεία 

Μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν την Παιδεία στα Χανιά συζήτησε σήμερα ο Βασίλης Διγαλάκης κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Ο κ. Διγαλάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις αρχικά με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη και την προϊσταμένη του Τμήματος Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ευγενία Παπαδομαρκετάκη και στη συνέχεια με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Ιωάννη – Παναγιώτη Αμπελά, ενώ επισκέφθηκε και τα γραφεία του προσωπικού, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κύρια θέματα συζήτησης ήταν η λειτουργία του 7ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από τη σχολική περίοδο 2024 – 2025, η λειτουργικότητα των σχολείων, η ενίσχυση της παράλληλης στήριξης και η ανάγκη στήριξης των σχολικών μονάδων από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της λειτουργικής υποβάθμισης σχολείων, που αφορά όλη την ελληνική επικράτεια. Ο κ. Διγαλάκης υπενθύμισε ότι ως βουλευτής είχε προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική πρόταση για τη διατήρηση των εξαθέσιων σχολείων, κάνοντας αναφορά στο σημαντικό έργο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους 25.000 διορισμούς τα τελευταία χρόνια, και τονίζοντας, παράλληλα, ότι είναι λίγες οι θέσεις δασκάλων που απαιτούνται για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από τη στήριξη της υπαίθρου και την αποφυγή της ερημοποίησής της. «Είναι χρέος μας να παρέχουμε τη δυνατότητα και στους μαθητές της υπαίθρου να απολαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση που έχουν τα παιδιά των αστικών κέντρων», επανέλαβε σήμερα ο κ. Διγαλάκης.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τον κ. Αμπελά το ζήτημα της στέγασης του Πειραματικού Λυκείου Χανίων, μετά την ίδρυσή του, που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Για το ζήτημα των Πειραματικών Σχολείων, ως γνωστόν, ο κ. Διγαλάκης, παρά τις επιμέρους ενστάσεις, είχε αναλάβει στοχευμένες πρωτοβουλίες, τα δύο τελευταία χρόνια, εκτιμώντας ότι τα Χανιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν πίσω, καθώς η ίδρυση και λειτουργία Πειραματικών Σχολείων, που τελικά επιτεύχθηκε, μόνο θετικά αποτελέσματα έχει για το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Τέλος, και στις δύο Διευθύνσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη στελέχωση των διοικητικών Υπηρεσιών τους καθώς και τη νομική τους υποστήριξη.