Συναντήσεις Βασίλη Διγαλάκη με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πλατανιά και κατοίκους της περιοχής

Συναντήσεις Βασίλη Διγαλάκη με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πλατανιά και κατοίκους της περιοχής

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και Αντιδημάρχους είχε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στο Δημοτικό Κατάστημα Βουκολιών ο Βασίλης Διγαλάκης.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη δημοτική Αρχή, για μια σειρά από θέματα και έργα που είτε είναι σε φάση υλοποίησης είτε προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα, με την αξιοποίηση σειράς χρηματοδοτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και σημαντικά προγράμματα της Κυβέρνησης της ΝΔ, που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη νομοθεσία που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων, την αξιοποίηση δημοσίων κτηρίων, με έμφαση σε παλιά Δημοτικά Σχολεία της ενδοχώρας, την ανάπλαση του Αθλητικού Κέντρου Ταυρωνίτη, έργο για το οποίο ο Δήμος Πλατανιά έχει «ώριμη» μελέτη, τις εναλλακτικές λύσεις για την άρδευση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά έως ότου ολοκληρωθεί το κομβικό έργο του Φράγματος Σεμπρωνιώτη καθώς και για την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προκειμένου να μειωθούν τα ενεργειακά κόστη του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ επισκέφθηκε χωριά του Δήμου Πλατανιά και συγκεκριμένα τις Βουκολιές, το Συρίλι και τον Ντερέ, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα που αφορούν τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα, με τον κ. Διγαλάκη να τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε με επιμέλεια να εξασφαλίσει τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) εξασφάλισε ποσό ύψους 20 δισ. ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μόχλευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθιστά δυνατή την υλοποίηση μιας σειράς από στόχους, με βασικές κατευθύνσεις τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την πράσινη μετάβαση και την αξιοποίηση της καινοτομίας (ευφυής γεωργία).