Βασίλης Διγαλάκης στην ΟΕΒΕ Ν. Χανίων: Η Κυβέρνηση στήριξε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Βασίλης Διγαλάκης στην ΟΕΒΕ Ν. Χανίων: Η Κυβέρνηση στήριξε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων είχε σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Παυλάκης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Καραπατάκης και ο ταμίας Στέφανος Τσοντάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των εμπόρων, των βιοτεχνών και των ελεύθερων επαγγελματιών με πρώτιστο αυτό της φορολογικής πολιτικής.

Ο κ. Διγαλάκης υπενθύμισε τις φορολογικές ελαφρύνσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από την Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία τήρησε στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, καθώς και όσα προβλέπει το πρόγραμμά της για την επόμενη περίοδο. Έμφαση δόθηκε στη δέσμευση της ΝΔ για τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2027, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην έμπρακτη στήριξη, από την Κυβέρνηση, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζόμενων, την περίοδο της πανδημίας.

Συζήτηση έγινε και για τον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού, με τον κ. Διγαλάκη να αναφέρεται στις στοχευμένες πρωτοβουλίες που έλαβε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας και οι οποίες είχαν, μεταξύ των άλλων, ως αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητας, κατά συνέπεια και των αφίξεων διεθνών πτήσεων, στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων. Από τη θετική αυτή εξέλιξη υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν τα έσοδα, σε τοπικό επίπεδο, κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ εβδομαδιαίως, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, συζητήθηκαν και θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με τον κ. Διγαλάκη να ενημερώνει για τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας ότι σημαντικά κονδύλια θα διοχετευτούν προς αυτή την κατεύθυνση τα επόμενα χρόνια, μέσω και του Ταμείου Ανάκαμψης.