Μόνο οφέλη για τα Χανιά από το Δίκτυο Πειραματικών Σχολείων

Μόνο οφέλη για τα Χανιά από το Δίκτυο Πειραματικών Σχολείων

Με τους γονείς μαθητών του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων συναντήθηκε ο Βασίλης Διγαλάκης, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που διατηρεί ο κ. Διγαλάκης με τη σχολική κοινότητα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία του εγχειρήματος, καθώς και για επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Ο κ. Διγαλάκης ενημέρωσε τους γονείς για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά καθώς και για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει σχετικά με τη στέγασή του, προτείνοντας -ως γνωστόν- το κτήριο της πρώην Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, στον Άγιο Ματθαίο Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ταυτόχρονα με την έκδοση της απόφασης για μετατροπή του 7ου Νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε Πειραματικά, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες ίδρυσης νέου Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς και την επιθυμία τους να υπάρξει συνέχεια με φοίτηση των παιδιών τους σε Πειραματικό Λύκειο, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης σημειώνει: «Η απολύτως επιτυχημένη λειτουργία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου αποδεικνύει στην πράξη ότι στα Χανιά, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας, μόνο οφέλη έχουν να αποκομίσουν από τη δημιουργία ενός πλήρους Δικτύου Πειραματικών Σχολείων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Μετά τη μετατροπή -σε πρώτη φάση- του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε Πειραματικό και του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου σε Πρότυπο, και, ακολούθως, του 7ου Νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε Πειραματικά, καθώς και με την ίδρυση νέου Πειραματικού Λυκείου, επιτυγχάνεται ο στόχος που είχα θέσει ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας».