Στο Ν.Ο.Χ. ο Βασίλης Διγαλάκης: Προτεραιότητα για τα Χανιά τα έργα στο Κολυμβητήριο

Στο Ν.Ο.Χ. ο Βασίλης Διγαλάκης: Προτεραιότητα για τα Χανιά τα έργα στο Κολυμβητήριο

Η πορεία υλοποίησης του έργου αποκατάστασης – εκσυγχρονισμού του Κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, μέλη του Ν.Ο.Χ. και μέλη των Συλλόγων Γονέων Αθλητών του Ομίλου και συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που απασχολούν το συγκεκριμένο σωματείο, το οποίο πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες στον υγρό στίβο με πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Χ. Γιάννης Χίνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημοπράτηση του έργου, ενώ επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών θα πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος κατά τον οποίο η χρήση του Κολυμβητηρίου δεν θα είναι δυνατή από τις αθλήτριες και τους αθλητές του Ομίλου. Παράλληλα, ο κ. Χίνος κατέθεσε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου στη Νέα Χώρα εξαιτίας των επικείμενων εθνικών εκλογών, και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο καθυστέρησης της δημοπράτησης, γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε ο επόμενος χειμώνας να μας βρει χωρίς λειτουργικές κολυμβητικές εγκαταστάσεις. Η Διοίκηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πραγματικό ενδιαφέρον του κ. Διγαλάκη και την πεποίθηση πως και ο ίδιος από την πλευρά του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επισπευσθεί η δημοπράτηση του έργου.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, που ήταν, ουσιαστικά, παραμελημένο, αν όχι εγκαταλελειμμένο, για δεκαετίες, αποτέλεσε μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της σημερινής Κυβέρνησης και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα Χανιά. Για τον λόγο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα αφενός στην επίλυση σειράς προβλημάτων, αλλά και διαχρονικών εκκρεμοτήτων, που απαίτησαν νομοθετικές ρυθμίσεις, και αφετέρου στην ωρίμανση των αναγκαίων μελετών και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ώστε να επιτευχθεί η υλοποίηση μιας πραγματικά ολοκληρωμένης παρέμβασης για μία σύγχρονη και απολύτως λειτουργική αθλητική εγκατάσταση.

Ο Βασίλης Διγαλάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Χ. συμφώνησαν ότι θα ήταν προτιμότερο, φορέας δημοπράτησης και επίβλεψης του έργου να είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, που είχε αναλάβει και την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις μελέτες που έχουν ήδη παρουσιαστεί, στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας προβλέπονται: ολική αναμόρφωση εγκατάστασης και περιβάλλοντος χώρου, προσβασιμότητα ΑμεΑ, σύγχρονα αποδυτήρια, αισθητική αναβάθμιση κτηρίου και κερκίδων, στέγαστρα παντού, χώροι προβολής, ενημέρωσης και χορηγιών, κλειστά δημοσιογραφικά θεωρεία, χώροι για τους συνοδούς των αθλούμενων, λειτουργική ανακαίνιση των κτηρίων Κωπηλασίας, Ιστιοπλοϊκού και Συλλόγου Ναυαγοσωστών, κεντρικός έλεγχος ασφάλειας των κολυμβητικών δεξαμενών, διασύνδεση του Γυμναστηρίου με τμήμα του υπογείου όπου δημιουργούνται εγκαταστάσεις αποθεραπείας και πλήρη αντικατάσταση του λειτουργικού εξοπλισμού των κολυμβητικών δεξαμενών.