Παρά την επιβαρυμένη κατάσταση, το Νοσοκομείο μας ανταπεξέρχεται

Παρά την επιβαρυμένη κατάσταση, το Νοσοκομείο μας ανταπεξέρχεται

Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό Ίδρυμα μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, σε τοπικό επίπεδο, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, διαδικασία που επιταχύνεται, πλέον, εξαιτίας της επικράτησης της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον».

Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, δύο δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Διγαλάκη, ο οποίος είχε ζητήσει να σταματήσει η διοργάνωση μαζικών εορτασμών – εκδηλώσεων, κρίνοντας, με βάση τα επίσημα στοιχεία, αλλά και τις επισημάνσεις των ειδικών τη δεδομένη χρονική συγκυρία, ότι είναι κρίσιμο ζήτημα να μην «μπουν» τα Χανιά στη φάση της μετάλλαξης «Όμικρον» με την κατάσταση να είναι ήδη επιβαρυμένη από τη μετάλλαξη «Δέλτα», όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα. 

Ο κ. Διγαλάκης συναντήθηκε με τον διοικητή Γιώργο Μπέα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της Διοίκησης του Ιδρύματος αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων το επόμενο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν. Στόχος, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, είναι να συνεχίσει το Νοσοκομείο Χανίων να παρέχει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του τόσο σε ασθενείς που νοσούν από το νέο κορωνοϊό, όσο και σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα θέματα υγείας.

Ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα που συζητήθηκε εκτενώς, αφορούσε το προσωπικό τού Νοσοκομείου. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά, όπως τόνισε ο κ. Μπέας, ωστόσο, με δεδομένο το γεγονός ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, καθίσταται σαφές ότι το ζήτημα της ταχείας και ασφαλούς επιστροφής των υγειονομικών, οι οποίοι νόσησαν ή νοσούν, ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων και γενικότερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για το ζήτημα αυτό, δηλαδή το πρωτόκολλο επιστροφής υγειονομικών, οι οποίοι νόσησαν, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Ο κ. Διγαλάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Μπέα, επισκέφθηκε -εξωτερικά- τη ΜΕΘ Covid, τη Μονάδα Εμφραγμάτων, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και το ΤΕΠ Παίδων κι ενημερώθηκε, παράλληλα, για τον σχεδιασμό της Διοίκησης, που είναι σε εξέλιξη, με στόχο την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Διγαλάκης συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τον αγώνα που δίνουν, στην πρώτη γραμμή της «μάχης», εδώ και δύο χρόνια.