Μία καλή μέρα για τα Χανιά

Μία καλή μέρα για τα Χανιά

Η διαχρονικά επίκαιρη και εξαιρετικά πολύτιμη πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου και η ισχυρή – εξωστρεφής πολιτιστική «ταυτότητα» των Χανίων αναδείχθηκαν χθες, στον μέγιστο βαθμό, χάρη στην ουσιαστική παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πόλη μας.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ομολογουμένως εντυπωσιάζει «με τη συστηματική του προσπάθεια για τη δημιουργία της επιστημονικής εκείνης υποδομής που θα επιτρέψει την άνθιση των Βενιζελικών Σπουδών στη χώρα μας», όπως εύστοχα επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία αναγορεύτηκε Επίτιμη Πρόεδρος και Εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος, έλαβε δηλαδή την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το Ίδρυμα.
Εντυπωσιακή είναι και η έκθεση «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση – Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη», που εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και στις αίθουσες του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος». Μία έκθεση που, εκτός από το πολύ ενδιαφέρον «ταξίδι» στο παρελθόν, «παντρεύει» το χθες με το σήμερα και το αύριο, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Ήταν μία μέρα εξωστρέφειας και πολλαπλών μηνυμάτων η χθεσινή. Μία καλή μέρα για τα Χανιά.