Συνάντηση του Προεδρείου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

Συνάντηση του Προεδρείου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

Συνάντηση στη Βουλή με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και η Γραμματέας και βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, για το ζήτημα των τυχόν συγχωνεύσεων τμημάτων και τάξεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνάρτηση με την έγκριση επιπλέον πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τον κ. Βορίδη για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και την αγωνία των οικογενειών των μαθητών ανά την επικράτεια σχετικά με την πιθανότητα αλλαγών στο υφιστάμενο καθεστώς των τμημάτων των σχολείων. Συζήτησαν διεξοδικά για λύσεις οι οποίες είναι εφικτές στο επόμενο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, εστιάζοντας στους τρόπους εξασφάλισης περισσότερων θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και ενημέρωσε λεπτομερώς για την όλη κατάσταση τους βουλευτές και ανέφερε ότι πρόθεση όλων είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό προς όφελος της μαθητικής κοινότητας. Το Προεδρείο της Επιτροπής αφού ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση τον κ. Βορίδη, ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει, προγραμματίζοντας συνάντηση και με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.