Β. Διγαλάκης Ένα ακόμα θετικό βήμα για το αεροδρόμιο Χανίων

Β. Διγαλάκης Ένα ακόμα θετικό βήμα για το αεροδρόμιο Χανίων

«Ένα ακόμα βήμα έγινε για την αύξηση της χωρητικότητας στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων», επισημαίνει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, σχολιάζοντας τη νέα θετική εξέλιξη που υπήρξε, μετά από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε για το συγκεκριμένο ζήτημα πριν από μερικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά μία οι αφίξεις τις ημέρες Δευτέρα – Πέμπτη, σε συγκεκριμένες ώρες, και πλέον το αεροδρόμιο των Χανίων θα μπορεί τις ημέρες αυτές, κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς (2022), να δέχεται 5 αντί για 4 αφίξεις ανά ώρα, κάτι που ίσχυε μέχρι τώρα μόνο για τις ημέρες Παρασκευή – Κυριακή.

Ο κ. Διγαλάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για το θετικό αποτέλεσμα, απόρροια σειράς παρεμβάσεων και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «διερευνούμε τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της χωρητικότητας, ώστε να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση για προγραμματισμό πρόσθετων πτήσεων στο αεροδρόμιο των Χανίων, εξέλιξη που θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία τα αμέσως επόμενα χρόνια».

Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση, εκείνο που αποτελεί μείζονα προτεραιότητα είναι η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο των Χανίων το ταχύτερο δυνατόν. Παρακολουθούμε τη διαδικασία σε κάθε βήμα για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Με την ολοκλήρωσή της θα υπάρξει και οριστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, με σημαντικά οφέλη συνολικά για τη Δυτική Κρήτη».