Β.Διγαλάκης: Δημοπρατείται άμεσα το έργο της κατεδάφισης του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου

Β.Διγαλάκης: Δημοπρατείται άμεσα το έργο της κατεδάφισης του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο βουλευτής Χανίων ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, σχετικά με τα στάδια που έχουν προδιαγραφεί για την υλοποίηση του νέου σχολικού συγκροτήματος του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου.

Ο κ. Γιάνναρης ενημέρωσε τον κ. Διγαλάκη ότι στο ερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚτΥπ ΑΕ, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, θα εισαχθεί ως θέμα η έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηριακού συγκροτήματος, ώστε στη συνέχεια να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο. Μάλιστα, η εκτίμηση των υπευθύνων της ΚτΥΠ ΑΕ είναι ότι αρχές του 2022 θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 434.000 ευρώ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό ΣΑΕ 2015ΣΕ24700004. Απευθυνόμενος ο βουλευτής Χανίων προς τους υπευθύνους της ΚτΥπ ΑΕ για τον χρόνο ολοκλήρωσης της κατεδάφισης, ενημερώθηκε ότι η σχετική προθεσμία ανέρχεται σε 100 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έργου.

Στη συνέχεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης, έγινε διεξοδική συζήτηση και για τα επόμενα στάδια μετά την κατεδάφιση, έτσι ώστε να προκηρυχθούν και να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι αναγκαίες μελέτες και να τηρηθεί το όλο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα και με το πλαίσιο κάλυψης της χρηματοδότησης.

Ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης σε δήλωσή του σημειώνει: «Η πρώτη φάση του έργου ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου ολοκληρώνεται, μετά από συνεχή προσπάθεια και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων τόσο στα Χανιά όσο και στην κεντρική διοίκηση, και θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚτΥπ ΑΕ για τη σημαντική υποστήριξη. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για τα σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα και τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις των απαιτούμενων μελετών και των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών, παρακολουθούμε την πορεία του έργου και έγκαιρα συμμετέχουμε στην προετοιμασία των επόμενων σταδίων υλοποίησης για το νέο σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου».