Συνάντηση Διγαλάκη με τον Υπ. Τουρισμού Προτάσεις για ενίσχυση των αφίξεων και επιμήκυνση της περιόδου στα Χανιά

Συνάντηση Διγαλάκη με τον Υπ. Τουρισμού Προτάσεις για ενίσχυση των αφίξεων και επιμήκυνση της περιόδου στα Χανιά

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είχε την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Όπως προέκυψε από την ενδιαφέρουσα συζήτηση, οι εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση τη φετινή περίοδο είναι θετικές και τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό φέρνουν την Ελλάδα σε πρώτο πλάνο στις προτιμήσεις των τουριστών.

Τόσο ο κ. Θεοχάρης όσο και ο κ. Διγαλάκης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες είναι οι κατάλληλες, το 2021 θα αποτελέσει την αφετηρία για την ανάκαμψη του τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Διγαλάκης έθεσε στον Υπουργό ζητήματα που αφορούν ειδικότερα τα Χανιά, όπως το ραντάρ προσέγγισης και η χωρητικότητα (slots) του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης, ενώ εξέφρασε την άποψη για στήριξη και κινητροδότηση των θέσεων των αεροπορικών εταιρειών με σκοπό την ενίσχυση των αφίξεων ώστε να επιτευχθεί ο διαχρονικός στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Διγαλάκης, τόσο η ευρύτερη περιοχή των Χανίων καθώς και όλη η Ελλάδα έχουν τις δυνατότητες να υποδέχονται τουρίστες όλο τον χρόνο και αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα ώστε και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά κυρίως να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι ένας διαρκής προορισμός.