Στην Κίσαμο για το νέο σχολικό συγκρότημα ο Βασίλης Διγαλάκης

Στην Κίσαμο για το νέο σχολικό συγκρότημα ο Βασίλης Διγαλάκης

Συνάντηση εργασίας για το ζήτημα του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου είχε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Κισάμου και συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Χαχλάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου Νίκη Κατερινάκη, η γενική γραμματέας Πόπη Καπετανάκη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Θεοδωρογλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νεκτάριος Ψαράκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Φραγκιουδάκης, που είναι και μέλη της Επιτροπής για τα θέματα των Λυκείων, καθώς και οι διευθυντές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, Χάρης Παπαευαγγέλου και Νεκτάριος Ζουριδάκης.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι η έγκριση του προτεινόμενου κτιριολογικού προγράμματος, πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του οικοπέδου και του υφιστάμενου σχολικού κτιριακού συγκροτήματος από την ΚΤΥΠ Α.Ε. στον Δήμο Κισάμου, έγινε για να κερδηθεί χρόνος. Στόχος είναι με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης να είμαστε έτοιμοι για την έγκριση του τελικού κτιριολογικού προγράμματος.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το προτεινόμενο κτιριολογικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία που εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Δήμο Κισάμου, στοιχεία που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις των δύο σχολείων. Τόνισε, δε, ότι τροποποιήσεις επί του κτιριολογικού προγράμματος είναι εφικτές, αλλά θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, καθώς τυχόν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις θα επιφέρουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του στόχου.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Διγαλάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΚΤΥΠ Α.Ε., με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι επόμενες φάσεις (εκπόνηση μελετών κ.ά.) για την υλοποίηση του έργου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και την έγκριση του τελικού κτιριολογικού προγράμματος.

Πλέον, μετά την έγκαιρη υλοποίηση της προσωρινής λύσης στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου, συνεχίζεται, με αμείωτη ένταση, η προσπάθεια για τον μεγάλο στόχο που είναι η κατασκευή, το συντομότερο δυνατόν, ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.