Σε σχολεία των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου ο Βασίλης Διγαλάκης

Σε σχολεία των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου ο Βασίλης Διγαλάκης

Σαφές μήνυμα στήριξης των σχολείων της περιφέρειας έστειλε σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε, το πρωί, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Βουκολιών, το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου, το ΓΕΛ Κισάμου και το ΕΠΑΛ Κισάμου, όπου παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού -στην Κίσαμο ο αγιασμός έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου- και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, μαθητές, με τους δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου, Γιάννη Μαλανδράκη και Γιώργο Μυλωνάκη και με συνεργάτες τους.

«Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια αξίζουν και πρέπει να έχουν τις ίδιες συνθήκες με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στα αστικά κέντρα. Γι’ αυτόν τον λόγο η προσπάθειά μας για τη στήριξη της περιφέρειας και των συνθηκών που έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της περιφέρειας είναι διαρκής και δεδομένη», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Διγαλάκης στην προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για την προσωρινή λύση στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου σε σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες, που πληρούν όλους τους αναγκαίους όρους ασφαλείας.

Ο κ. Διγαλάκης ευχαρίστησε τον Δήμο Κισάμου, τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και την Περιφέρεια Κρήτης για την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και επανέλαβε, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, ότι «πρόκειται για μία αναγκαία προσωρινή λύση. Παράλληλα, εργαζόμαστε για τον μεγάλο στόχο, τη μόνιμη λύση, που είναι ν’ αποκτήσει η Κίσαμος, το ταχύτερο δυνατόν, ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα».