Συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2020» 

Συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2020» 

Την Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2020». Αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να απομείνει το 2o βραβείο, ενώ το 1ο και το 3ο απονεμήθηκαν από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt αντίστοιχα.

To “JA Start Up” είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Στον ελληνικό τελικό, τον οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός «Junior Achievement Greece», προκρίθηκαν 15 φοιτητικές ομάδες για τις οποίες ο κ. Διγαλάκης δήλωσε ότι επέδειξαν πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες, ζήλο και συνεργατικό πνεύμα. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι δυσχέρειες που προκάλεσε η πανδημία δεν ανέκοψαν τη διάθεση των νέων ανθρώπων να ανταποκριθούν σε προκλήσεις και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια της απονομής του 2ου βραβείου, ο υφυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ευστροφία, τις ικανότητες και τη δημιουργικότητα των ελλήνων φοιτητών και τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης αυτής της δυναμικής από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Αφού, τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους διακριθέντες και στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νικήτρια ομάδα, που στις 24-26 Ιουνίου θα διεκδικήσει το πρώτο βραβείο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του JA Europe.