Επίσκεψη υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη στην Κρητική Εστία

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, είχε την ευκαιρία την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, να επισκεφτεί, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, το Φιλανθρωπικό και Πνευματικό Ίδρυμα “Κρητική Εστία”.

Ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Γιάννη Κατσαράκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Βανταράκη, αλλά και τους κρήτες φοιτητές που διαμένουν στην Εστία για τη φιλόξενη υποδοχή που του επιφύλαξαν, αλλά και για την ξενάγηση στους χώρους της “Κρητικής Εστίας” που εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί φοιτητές που κατάγονται από την Κρήτη κι έχουν ανάγκη υποστήριξης, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η εκδήλωση, που έγινε στο αμφιθέατρο της Εστίας, περιελάμβανε, εκτός από την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που έψαλλε η χορευτική ομάδα της “Κρητικής Εστίας”, αλλά και κρητικούς χορούς από τους φοιτητές, με την καθοδήγηση του Φραγκίσκου Δανδουλάκη και της Σταυρούλας Μακρυδάκη από το «Λαογραφικό Όμιλο ΚΟΥΡΗΤΕΣ». Ξεχωριστή στιγμή για τον κ. Διγαλάκη ήταν η συμμετοχή του στην απονομή βραβείων στους διακριθέντες φοιτητές της “Κρητικής Εστίας”. Έδωσε συγχαρητήρια στους φοιτητές που διακρίθηκαν, αλλά και στην “Κρητική Εστία” που με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο.