Συνάντηση του Βασίλη Διγαλάκη, υφυπουργού Παιδείας,  για την  υποστήριξη του έργου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Συνάντηση του Βασίλη Διγαλάκη, υφυπουργού Παιδείας, για την υποστήριξη του έργου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Αναγνωρίζοντας την πολυεπίπεδη δραστηριότητα του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, συναντήθηκε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Παιδείας με τον Πρόεδρο της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Νικόλαο Καραπιδάκη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου “Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Κρήτης”, Ιωάννη Πλατσιδάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και οι προοπτικές ανάπτυξής του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε δύο ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος, τη συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΙΑΚ και την ψηφιοποίηση του αρχειακού του υλικού, η οποία, αν και επιβεβλημένη, χρειάζεται υποστήριξη για να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Ο υφυπουργός επισήμανε τη σπουδαιότητα του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, καθώς, εκτός από το πολυσχιδές ερευνητικό και πολιτιστικό του έργο, επιτελεί και σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ιστορική μνήμη και τη διασύνδεση με την τοπική ιστορία. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη και συνεισφορά του στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, στην προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του και στην ευρύτερη αξιοποίηση του αρχειακού του πλούτου.