Χαιρετισμός του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη στο Διεπιστημονικό συνέδριο στα Χανιά με θέμα «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις στον 21ο αιώνα»

Χαιρετισμός του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη στο Διεπιστημονικό συνέδριο στα Χανιά με θέμα «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις στον 21ο αιώνα»

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου στο Διεπιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται στα Χανιά, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», με θέμα «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις στον 21ο αιώνα».

Ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, συνεχάρη την Ένωση Διοικητικών Δικαστών και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που συνδιοργανώνουν το συνέδριο, αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης που συμμετέχουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός επισήμανε την κρισιμότητα του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής και την επιτακτική αναγκαιότητα της αντιμετώπισής του.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «η πολυπλοκότητα των περιβαλλοντικών προβλημάτων υπαγορεύει τη συνδρομή πολλών και διαφορετικών επιστημονικών  κλάδων, εργαστηριακών και πειραματικών ερευνών και τεχνολογικών εφαρμογών, ώστε να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα και να προταθούν ρεαλιστικές πολιτικές, φιλικές προς το περιβάλλον». Οι   προοπτικές αντιμετώπισης της κλιματικής και περιβαλλοντικής κρίσης οφείλουν «να εναρμονίζονται με το περιβαλλοντικό δίκαιο και να αξιοποιούν τις κατακτήσεις της έρευνας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της ψηφιακής επανάστασης». Τέτοιες πρωτοβουλίες, τόνισε, «εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό γιατί συμβάλλουν  στην πολυδιάστατη προσέγγιση του προβλήματος, ενημερώνοντας με ψύχραιμο λόγο το ευρύ κοινό και  δίνοντας έγκυρες και επιστημονικές απαντήσεις σε ένα θέμα που δεν επιδέχεται επιφανειακή και μονοδιάστατη προσέγγιση».