Εκδήλωση στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης συμμετείχε μαζί με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως και την υφυπουργό κα. Ζαχαράκη σε συνάντηση με εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα τον κ. Philip Reeker, υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Ευρώπη και την Ευρασία, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και συνεργάτες της υφυπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κας Marie Royce στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε θέματα εκπαίδευσης.

Ο κ. Διγαλάκης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ειδικότερα στις δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων, στους τρόπους ανάπτυξης της συνεργασίας τους με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, καθώς και στη δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών και ερευνητών μεταξύ των δύο χωρών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και διαφάνηκαν ευοίωνες προοπτικές ως προς τη διάχυση καλών πρακτικών και την οικοδόμηση μόνιμων δικτύων συνεργασίας.