Συμμετοχή του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη στις εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Συμμετοχή του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη στις εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007 με το Π.Δ. 1/2007 και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:00 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών με δοξολογία Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρίου Ιερώνυμου Β’ και ακολούθησε ομιλία από την κα Βασιλική Χασάπη , Δ/ντρια του Δερματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών  ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ο Υφυπουργός Παιδείας κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η παρουσία του κ. Διγαλάκη στις εκδηλώσεις της ημέρας αποτέλεσε αυτονόητη έκφραση τιμής προς τους Εθνικούς μας Ευεργέτες που με τις δωρεές και τις κληροδοσίες τους, συνέβαλαν αποφασιστικά, όχι μόνο στην απελευθέρωση του Γένους, αλλά και στην οικοδόμηση και  συγκρότηση του Νεοελληνικού Κράτους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κύρια κατεύθυνση του ελληνικού φαινομένου του ευεργετισμού υπήρξε η Παιδεία, με στήριξη κάθε μορφής: ίδρυση σχολείων και βιβλιοθηκών, υποτροφίες, έκδοση βιβλίων, στήριξη Πανεπιστημίων. Οι Έλληνες Εθνικοί Ευεργέτες, φορείς κοσμοπολίτικης αντίληψης και νέων ιδεών αντιλαμβάνονταν την απελευθερωτική δύναμη της Παιδείας και τη θεωρούσαν όχι μόνο προϋπόθεση για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί το Έθνος αλλά και εθνικό κεφάλαιο, έναν τομέα που μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμη, διαρκή απόδοση στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Συνάμα, οι Εθνικοί Ευεργέτες αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση, γιατί αντί της ιδιώτευσης επέλεξαν να συνδράμουν με ευσυνειδησία και όραμα στην εθνική προκοπή.